Medela Freestyle Flex recension 2021

Innehåller annonslänkar

Freestyle flex – en riktigt bra bröstpump som du kan bära med dig

Att välja bröstpump är inte det lättaste. Det finns många olika och det är svårt att veta vilken som är rätt för just dig.

Jag har använt bröstpumpen Meddela Freestyle Flex och tänkte dela med mig av mina tankar om den. Självklart går jag igenom både fördelar och nackdelar.

Om du undrar ifall det är bröstpumpen för dig så kommer du veta svaret när du läst klart.

Fakta om Meddela Freestyle Flex bröstpump

Elektrisk eller manuell: Elektrisk
Översvämningsskydd: Ja
Drivs av: Uppladdningsbart batteri
Sätt att ladda batteri: USB-C
Vikt: 300 gram
Upplyst display: Ja
Tillbehör som ingår: Fyra flaskor med lock som rymmer 150ml, fyra brösttrattar i två olika storlekar (21 mm och 24 mm), transportväska, kylväska.
Pris: Se pris hos Jollyroom
Freestyle flex bröstpump

Hur är den att använda?

Det som framför allt drog mig till Medela Freestyle Flex är att man kan ha med sig den överallt.

Att behöva pumpa kan redan vara en ganska stor begränsning i ens liv. Och därför ville jag kunna göra det var som helst.

Praktisk att ha med sig

Freestyle Flex är en liten och lätt bröstpump. Med den smidiga väskan som ingår tyckte jag aldrig att det var jobbigt att ha med mig den. Själva pumpen väger bara 300 gram och tar knappt någon plats alls.

Eftersom det var viktigt för mig att inte bli för begränsad av att pumpa så var det laddningsbara batteriet en stor fördel för mig.

Och förutom att vara uppladdningsbart så kan man ladda batteriet med USB. Att inte behöva släpa med sig massa extra batterier är en väldigt skön känsla.

Vidare så är batteritiden väldigt bra, så jag behövde aldrig oroa mig för att batteriet skulle ta slut innan jag kunde ladda den.

Sammantaget så tycker jag att Medela Freestyle Flex verkligen är en bröstpump som funkar var som helst. Och kanske viktigast av allt, den begränsar dig i princip inte alls.

Eftersom den är liten och lätt, har bra batteritid och kan laddas med USB så kan du pumpa när och var du vill.

Medela freestyle flex och flaska

Användbara funktioner

Enligt mig har Medela Freestyle Flex riktigt genomtänkta funktioner, vilket jag uppskattar.

 • Förprogram
  Med hjälp av ett förprogram som får igång mjölken så blir pumpningen effektiv. Jag märkte jättestor skillnad på hur mycket mjölk det kom när jag använde förprogrammet.

 • Ställa in styrka
  Verkligen bra att kunna ställa in styrkan på sin bröstpump! Ibland var mina bröst jätteömma, och då var det skönt att kunna ställa ner styrkan några snäpp.

 • Timer
  Eftersom det är lätt att bli distraherad när man har en bebis så var det bra med en timer som berättade hur länge jag hade pumpat. På så vis hade jag alltid koll så jag fick in min pumptid.

 • App
  Medela har en praktisk app som man får gratis när man köper deras bröstpump. Jag tyckte det var väldigt användbart att ha koll på hur mycket och ofta man pumpat tidigare. Annars hade jag garanterat glömt bort det.

 • Översvämningsskydd
  En av de första sakerna jag tänkte när jag såg bröstpumpen var att det måste vara jobbigt att göra rent slangen. Men eftersom den har ett översvämningsskydd så kommer det aldrig in någon mjölk där. Tumme upp från mig.

 • Upplyst display
  Eftersom displayen är upplyst så behöver du inte tända någon lampa om du skall pumpa på natten. Perfekt för att undvika att väcka den lille.

Tillbehör

När du köper Medela Freestyle Flex bröstpump så får du med en hel del tillbehör. Jag tyckte att man fick allt som behövdes.

Eftersom det inte är den billigaste bröstpumpen så tycker jag att det är bra att man inte behöver köpa till något.

Flaskorna som följde med tycker jag är tillräckligt stora. I alla fall för mig så räckte det alltid med en flaska per dumpning.

Och flaskorna var smidiga att ta isär när man skulle göra rent dem. Eftersom jag avskyr när saker har massa smådelar som är svåra att sätta ihop så uppskattade jag det mycket.

Transportväskan som ingick tyckte jag var bra. Allt fick plats och man visste var man hade allt. Istället för att behöva slänga ner allt i handväskan och riskera att slarva bort något så tyckte jag det var bra att ha en egen väska för bröstpumpen.

Eftersom jag inte använda kylväskan så ofta kan jag inte säga så mycket om den. Men de få gångerna jag använde den så fungerade den bra tyckte jag.

Brösttrattarna som följer med kommer i två olika storlekar. Och jag tror att någon av dem passar på de flesta. De var i alla fall sköna att använda.

Freestyle flex väska

Nackdelar

Även riktigt bra bröstpumpar som den här har såklart nackdelar.

Enligt mig den största nackdelen för Medela Freestyle Flex är priset. Du kan få en elektrisk bröstpump till lägre pris.

Om du inte har någon nytta av det uppladdningsbara batteriet eller USB-laddning så finns det mycket billigare varianter, till exempel Medela Swing Maxi Flex.

Ytterligare en nackdel tycker jag är ljudnivån. Enligt mig låter den en del, inte jättehögt men jag skulle inte säga att det är en tyst bröstpump.

Om det är viktigt för dig att din bröstpump är väldigt tyst så är inte det här bröstpumpen för dig.

Är Medela Freestyle Flex värd pengarna?

Enligt mig så är svaret ja. Eftersom frihet var så viktigt för mig så är Freestyle Flex oslagbar.

Om du tror att laddningsbart batteri och USB-laddning är något du kommer behöva så rekommenderar jag absolut att köpa den. Förutom att den är väldigt smidig att ha med sig så är det en riktigt bra bröstpump.

Om du däremot inte tror att du behöver funktionerna som den har så skall du titta på en billigare bröstpump.

Personligen så tror jag inte att någon annan bröstpump hade fungerat för mig, så jag hade valt Medela Freestyle Flex igen.

Fler recensioner: Recension av Cybex Priam 2021

Lämna en kommentar