Recension av SleepyTroll Baby Rocker 2022

Innehåller annonslänkar

Vem behöver en barnvagnsvaggare egentligen?

“En grej som gungar barnvagnen? Vad skall jag med det till”

Det var min första tanke när jag fick höra om SleepyTroll Baby Rocker. Jag har sedan dess ändrat min uppfattning om den, och vill påstå att det är en av sakerna vi skaffat som underlättat föräldralivet allra mest. Det är en stor del till varför jag valt att skriva en recension av SleepyTroll Baby Rocker.

Vi har ägt och använt SleepyTroll Baby Rocker i snart ett år. Undrar du ifall SleepyTroll är något för dig? Läs vidare så tar vi reda på det.

Vad är SleepyTroll Baby Rocker?

Det är en pryl som du kan fästa på till exempel en barnvagn. När du sätter igång SleepyTroll kommer den gunga vagnen. Fråga mig inte hur den är konstruerad, men den fungerar. SleepyTroll väger 864 gram och har en batteritid på 10 timmar.

Hur använder man SleepyTroll?

Du fäster SleepyTroll där du vill använda den, vi har den bara på vår barnvagn. Fästanordningen är utformad så att den passar på alla barnvagnar. Sedan krävs det bara ett tryck för att den skall starta och börja gunga. Om du startar den normalt så kommer den att gunga i 30 minuter och sedan stänga av sig. Du kan ställa in hur starka gungningar du vill ha.

SleepyTroll har också en sensorfunktion som upptäcker ifall ditt barn vaknar och börjar då gunga. Du kan ställa in hur känslig sensorn behöver vara.

Min erfarenhet av SleepyTroll

Som jag nämnde tidigare så var jag skeptisk till SleepyTroll när jag hörde om den. För det första så var jag tveksam till att den skulle fungera. Tänk om den inte gungar tillräckligt starkt? Jag kände också någon slags oro för att vi skulle använda den för mycket för att “slippa” ta hand om vår bebis.

Det blev till slut så att vi skaffade en, och jag kan säga att jag är väldigt glad för det. Jag skall börja med att säga att vår dotter inte hade några större sömnproblem egentligen. Hon sov oftast bra på nätterna och tog några tupplurar på dagarna. Det gjorde att vi inte använde SleepyTroll på natten, eftersom det inte behövdes.

På dagarna kunde hon nästan bara somna om man gick med henne i vagnen, och vi började använda SleepyTroll när vi kommit in igen och hon somnat. Innan så vaknade hon nästan alltid så fort vagnen stannade, vilket gjorde att det blev väldigt lite tid att göra andra saker än att ta hand om henne.

Med SleepyTroll så fortsatte hon sova utan problem. Det gav oss lite välbehövlig egentid och gjorde vår dotter mycket piggare och gladare eftersom hon kunde sova längre. SleepyTroll hjälpte henne att sova så länge hon behövde. När hon sovit tillräckligt så vaknade hon alltid, oavsett om SleepyTroll var igång eller inte.

Det innebar att det inte bara var en “sovknapp” som vi använde när vi ville se på TV, utan det är ett hjälpmedel som fick henne att bli ordentligt utvilad. Det hände ganska ofta att hon vaknade i princip direkt när SleepyTroll stannade, och somnade om när man startade den igen. Det ser jag som en kvitto på att den verkligen fungerar.

Borde du skaffa en SleepyTroll Baby Rocker?

Ja det borde du förmodligen. Jag tror det är väldigt få föräldrar känner att deras bebis sover helt perfekt och aldrig vaknar för tidigt. Om du tror att ditt barn behöver någon slags hjälp, mycket eller lite, med att sova så är det här lösningen. SleepyTroll låter väldigt lite, har lång batteritid och en snygg design.

Jag har försökt komma på ifall jag har något negativt att säga om den, men lyckas inte komma på något hittills. Självklart du man inte veta att den fungerar på just din bebis innan du testar den.

Jag är i alla fall väldigt nöjd med vår och det enda jag ångrar är att vi inte skaffade den tidigare. Om man skulle räkna ihop alla timmar extra sömn den gett vår dotter så blir det en hel del. Jag har hört om föräldrar som sätter den på spjälsängen och får sitt barn att sova hela natten istället för att vakna varje timme. Jag tror också att den kommer till väldigt stor nytta om man har fler barn.

Enligt mig är SleepyTroll för bra för att inte skaffa, även om den för oss inte är 100% nödvändig.

Både din bebis och du tjänar på att sömnen fungerar så bra som möjligt.

Fler recensioner: Vilket babynest är bäst 2021? Recension Najell Sleepcarrier vs Liewood Gro

Lämna en kommentar