Vilket babynest är bäst 2022? Recension Najell Sleepcarrier vs Liewood Gro

Artikeln innehåller annonslänkar.

Vi har ägt båda länge och testat dem ordentligt. Här är våra tankar om vilket som är det bästa babynestet.

Jag kommer i den här artikeln dela med mig av en recension av både Najell Sleepcarrier och Liewood Gro.

Ett bra babynest är enligt mig ett måste när man har barn. Det finns väldigt många att välja på och det kan vara svårt att avgöra vilket som passar en bäst.

Vi har använt båda i snart ett år. Trots att båda är bra så skiljer de sig åt ganska mycket. Efter att ha läst den här guiden kommer du inte längre behöva undra vilket som är bäst för dig.

Recension av Najell Sleepcarrier

Najell Sleepcarrier är ett mycket bra val för dig som vill ha ett flexibelt babynest som är skönt att ligga i.

najell sleep carrier babynest

Varför är Najell Sleepcarrier bra?

Det som lockade oss mest med Najell var att man kan vika ner kanterna. Det gör det möjligt att liggamma med din bebis kvar i babynestet.

När vår dotter sov i en bedside crib var det helt perfekt att använda Najell. Man behövde bara vika ner kanten och amma utan att behöva lyfta upp henne.

En av de största fördelarna med Najell är att det får plats i vår barnvagn (Cybex Priam). Vi hade väldigt stor nytta av att kunna lyfta babynestet i och ur vagnen på ett smidigt sätt utan att riskera att väcka barnet.

Det är väldigt skönt att slippa känna stress över att bebisen sover fast man snart måste gå iväg någonstans. Väldigt bra att bara att lyfta upp babynestet i vagnen och ge sig av.

Och på tal om att lyfta. Ännu en fördel med Najell är att det är väldigt smidigt att bära. Handtagen är sköna och känns rejäla när man lyfter i dem.

Ett väldigt stort plus för Najell är att den är jätteenkel att tvätta. Det sitter en träskiva i botten på babynestet. Allt du behöver göra är att ta ut den och kasta in resten i tvättmaskinen. Blir inte smidigare än så.

Tilläggas kan också att den har spännen på sidorna som gör att den kan användas som en bärsele. Det var inget som riktigt lockade oss eftersom vi redan hade en bärsele. Men vi använde den funktionen några gånger och det fungerade bra.

Nästa funktion som ökar flexibiliteten ytterligare är att du kan använda Najell som underlag åt ditt barn när det ligger på golvet. Eftersom kanterna går att vika ner så kan du lätt förvandla den till en lekmatta.

Vilka nackdelar har Najell Sleepcarrier?

Det finns några saker som vi inte gillade med Najell. Nackdelen med att kanterna går att vika ner är att de inte är särskilt stabila. Vi hade önskat att de var lite stadigare.

Eftersom de är ganska höga så blir det också svårare att se ner i babynestet när man vill titta till sin bebis.

Å ena sidan är det en fördel att Najell får plats i barnvagnen. Å andra sidan innebär det att babynestet inte är jättestort.

Eftersom vår dotter var ganska rejäl pjäs så dröjde det inte jättelänge innan hon låg med fötterna utanför.

Då kanten i fotänden lätt kan vikas ner så går det att lösa, men då blir det inte lika stabilt när man bär henne i babynestet.

Till sist så kan vi nämna att handtagen har en tendens att ramla ner i babynestet. Trots att det inte är någon stor grej så är det lite irriterande att behöva ta ur dom nästan varje gång man sätter ner babynestet.

Recension av Liewood Gro

Liewood Gro är ett snyggt och stabilt babynest för dig som vill att din bebis har gott om plats.

Liewood Gro babynest

Varför är Liewood Gro bra?

Anledningen till att vi skaffade Liewood Gro var stabiliteten. Det har ordentliga kanter och det känns verkligen tryggt att lägga sin bebis i det.

Eftersom vi ville ha ett babynest som vår dotter kunde ha när hon låg i sängen tillsammans med oss så passade det perfekt.

Som tidigare nämt så är det snyggt. Enligt oss är det ett av de absolut finare babynesten man kan skaffa. Och vem vill inte att ens bebis skall sova med klass?

Eftersom det går att ändra storleken så var det aldrig några problem för vår dotter att få plats i Liewood. Det är stort och rymligt och känns skönt att ligga i.

Ytterligare en fördel enligt oss är att kanterna är lite lägre. Det innebär att man lätt kan se ner i det när man vill kolla om allt är bra med sin bebis.

Det fungerar bra att bära babynestet i handtagen när bebisen ligger i. Eftersom det är stabilt så blir det inte så vingligt när du flyttar det.

Vilka nackdelar har Liewood Gro?

Liewoods Gro stadiga kanter gör att det är svårt att liggamma med den. Väldigt svårt. Vi lyckades inte få till det i alla fall. Det innebär att om din bebis sover i Liewood och skall amma så behöver man lyfta ur den ur babynestet.

Ytterligare en nackdel är att det på grund utav sin storlek inte får plats i vår barnvagn (Cybex Priam). Tyvärr så var det något vi kände att vi behövde kunna göra ibland.

Eftersom vår dotter ibland inte var så imponerad när man försökte lyfta henne i eller ur vagnen när hon sov så var den egenskapen viktigt för oss.

Förmodligen den största nackdelen, tvätt. För att tvätta Liewood Gro behöver man plocka ur kuddarna som sitter i kanterna. Vi upplevde det som bökigt och definitivt inte lika smidigt som med Najell.

Eftersom vår dotter sov mycket i babynest så blev det också en del kräks och annat på dem. När du behöver tvätta ett babynest för tredje gången samma dag så är det ganska viktigt att det går smidigt.

Så vilket är det bästa babynestet?

Ja, som med mycket annat så beror det lite på. Fundera igenom vilka egenskaper som är viktigast för dig. Tyvärr så är ju världen ofta sådan att man inte kan få allt. Så även i det här fallet.

Tilläggas skall att båda är två riktigt bra babynest. Oavsett vilket du väljer så tror jag inte att du kommer bli besviken.

Vill du ha ett flexibelt babynest som du enkelt kan flytta från och till din barnvagn? Välj Najell.

Vill du ha ett stabilt babynest som du vet att din bebis får ordentligt med plats i? Välj Liewood.


Fler recensioner: Recension av SleepyTroll Baby Rocker

Lämna en kommentar